alhamdulillah..akhirnya daku lega..

Posted: February 12, 2009 in life in padang

blok elektif..

alhamdulillah..
setelah 6 minggu pulun membaca dan mentelaah buku tentang :
1) HIV/AIDS
2) avian influenza
3) disaster management
4) patient safety
5) traditional and complimentary medicine
tengahari td, tepat jam 11.40, daku submit last paper examku..
exam utk blok terakhir..
setelah 21 blok yang ditempuhi selama 3 tahun setengah..
even still nervous dgn kputusan exam ni belum kuar..
tapi skurang2nya dah mengurangkan jumlah exam..hihi..

anyway,ada two more to go…
comprehensive exam dan….(isk3, malu nk inform..a re-sit exam,aiyaaa)
apa2 pun yg berlaku,daku tetap tawakal dan redha dgn ketentuanMu..
pasti ada hikmahnya,terserah kita sedar n perasan atau tak..

teringat lak kat msg dr juniorku dulu..
“ya Allah..pada hari ini aku bertawakal pdMu stlh aku berusaha..
seandainya kejayaan yg Engkau tentukan buatku, peliharalah hati ini dari sifat takabur dan riya’…
seandainya kegagalan yang Engkau tentukan buatku, kurniakanlah sifat sabar buatku dan jauhkanlah diri ini dari sifat berputus asa…
jadikanlah aku hamba yg senantiasa bersyukur..
ameen~”

so,sekarang ni..
still kne struggle..
truskan berusaha..
belajar lagi..dan lagi..dan lagi..
long life learning…

ya Allah,walaupun diri ni dh lega..
jgnlah jdkn diriku ini seumpama gaster yg penuh lantas vomit kesemuanya..
biarlah kesemua ilmu ni even dh dicurahkan ke kertas exam,tapi still lekat dan tersimpan di benak otakku..
biarlah ia menjadi manfaat utkku dan bekalan ku di hari kemudian kelak..
ameen ya rabbal ‘alameen…

Advertisements
Comments
  1. jangan mengalah kak sol!!! anda pastii bisa!!

    u rock kak sol!!!

    :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s