pernahkah kita bayangkan??

Posted: February 12, 2009 in Allah is Almighty.., islam is my way

salam..
ni post dr kwn2 sol dlm yahoo group..
prnh jugak dpt email dr kwn long time ago..
tapi still ske nk share kat sni..
sbb sgt2 menginsafkan..
maybe kita dah tau, prnh bljr dlm sains..
tapi kita tak bayangkan..
dan kita jarang berkeinginan utk memperhatikan..
tapi, once ble kte re-inform..
br kte sedar..
dan ini sgt2 remind us ttg hakikat diri kita..

BUKTI KEKUASAANNYA…

1

Pada waktu benda-benda angkasa ini diperbandingkan

2

kita menjadi sadar betapa kecilnya bumi dan kita para penghuninya.

3

Jagad raya yang sangat besar.

4

Dalam skala ini bumi kita tidak kelihatan lagi

5

Di sini matahari hanya sebesar debu!

Antares adalah bintang ke 15 yang paling terang di angkasa.
Jaraknya lebih dari 1000 tahun cahaya dari bumi.

Lalu . . . siapakah kita?
apakah tujuan hidup kita?
Apa yang membuat hidup kita, manusia, berharga?
kenapa Allah memuliakan kita sebagai khalifah??
Masihkah kita bisa menepuk dada & berkata “inilah aku!”…?? Sedangkan kita terlalu kerdil berbanding Tuhan yang mencipta sekelian alam.

betapa kerdilnya kita disisiNya yang Maha Besar..Allahu Akbar!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s