sayonara “vegetarian diet”??

Posted: February 13, 2009 in life in padang

sayur

salam..
setelah seminggu lebih dlm proses diet..
vegetarian diet..
try tiru style member nih..
tapi yg parahnye lagi, makan sayur je without nasi or lauk at all..
memula mmg dpt tahan..
then,bnyk kali cheat..
beli batagor dpn fk la..
beli sate la..
beli roti la..
tak mampu tahan…
so lastly..daku surrender..
tak baek tipu diri sendiri..
tak mampu menyimpan kesengsaraan batinku..
hihihi…
waaaa~~~ tak mampu utk meninggalkan nasi..
dasar melayu sejati, ‘memberona’ perut klo tak pekena nasi sehari..
menggigil tangan, mengeriuk lambungku meronta..
huahuahua..

p/s : anyway, 2 lagih houzmateku masih meneruskan perjuangan diet mereka ni..chaiyok!!
klo rasa masih mampu,teruskan..
daku menyokong semangat kalian..
tapi jgn smp menyeksa diri dhla kan? hiksss..

moral value yang blh diambil di sini..

– tak semua perkara yang kte rancang smoothly blh berlaku..kte hanya merancang, tapi Allah yang menentukannya..
– jangan extreme sgt melakukan sesuatu perubahan, tapi need step by step dan yang penting istiqamah serta ada progressing!
– kne ingat hakikat diri setiap masa..kne tau kemampuan diri..explore ur ability…don’t push urself but bimbinglah dan motivasilah diri utk maju ke depan..
– yakin dengan apa yang telah anda usahakan..klo dah yakin, teruskan berusaha dan jangan mudah putus asa hanya kerana tabiat dan kebiasaan lama kita yang membantutkan misi kita..then,tawakal..
– terakhir..klo rasa cara yang anda lakukan ni tak sesuai, pikir n tukar cara len..jangan stopkan impian dan niat anda tuh..yakinlah setiap permasalahan pasti ada jalan keluarnya.. (*v*)/

Advertisements
Comments
  1. kak sol..bukan senang manusia nak ubah sesuatu yg dia dah buat sejak kecik..

    lainlah kalau sejak kecik mmg makan sayur.

    kena slow2..ambil masa. macam perubahan yg berlaku kepada kita juga. dlu xberapa tutup aurat..lama2 ambil masa. nk tutup aurat dgn sempurna..

    kalau drastik takut tak thn dan kembali kepada diri yg dulu…

    ape pun..teruskan usaha. diet tu kan..mak saya jmpe doc diet. die bg menu. pagi kne mkn ape je, tgh hari kne mkn ape je, malam kne makan ape je..mmg berkesan! hebat an..protein perlu utk sel otak tau..jgn abaikan..lagi2 bakal doc nih..

    hehe..just giving my 2 cent…

  2. onesoliha says:

    hehehe..
    good2..
    mmg betul..
    kami amik gak protein dulu, tapi just dari tempe dan tauhu..
    hihiih..kelakar gak klo pk waktu..
    huu,camnelah blh survive waktu tu..
    skrg ni dh getting better..
    kurangkan portion makan..
    kurangkan karbohidrat..
    but still amik protein dan baaanyaak sayur..:D
    anyway, jazakillah atas ‘ur 2 cent’..
    berguna..
    membakar semangat..

  3. Hi there,
    Nice blog, I just found it and I’m already a dedicated reader
    I recently lost 30 pounds in 30 days, and I want to discuss my weight loss success
    with as many people as possible. I described my experience
    on my blog, and I would appreciate your comments!

    If I can lose that much weight then anyone else can too. Whatever you do, don’t give up and you WILL
    achieve all your weight loss goals!
    much thanks for reading,
    Joan
    Latest blog post: ciliac diet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s