i’m back.. (exam n me version)

Posted: February 26, 2009 in curhat, ingin menulis.., life in padang, muhasabah diri

salam..
setelah beberapa ketika menyepi dr dunia belogku ni..
sudah selesai mengharungi saat getir menghadapi exam..
menerjah lautan buku..menyelami keletihan dan kelelahan struggle..berenang dengan seribu usaha..
akhirnya… daku kini kembali…

kembali bukan berarti daku meninggalkan dunia belajarku..
tapi kembali utk mencoret..menukil dan menulis..

alhamdulillah..
akhirnya exam td dapat daku jwb dgn lega dan lancarnya..
alhamdulillah!! daku bersyukur ya Rabb..

exam td..
bab kulit dan bab tht (ENT) lumayan bestla coz lebih kurang past year paper..
tp, bab mata..even juga lebih kurang, tp masih sulit utk menafsir pe yg dia nak dlm bbrp soalan..hihi,susah nak diagnose pokoknya!
anyway, kne bljr smula la maksudnye bab mata tu..
sbb exam compre dh dekat..(+- sbulan je lagi)..
masuk hospital pun dh dimajukan ke bln 4..
waa~~ segalanya cepat dan serba gesa2 skrg..
kne semangat terus!! hait!!

moral yg blh diambil :
– masa itu ibarat pedang dan sangat berharga..kne hargai setiap detik dan masa itu tak mungkin akan kembali..use ur time wisely!!
– disiplinkan diri..klo takde disiplin,alamatnye tunggang langganglah diri anda..kelam kabut..semuanya tak terurus..akhirnya,tension! Free Emoticons For Your Blog
– kita kne selalu persiapkan diri utk hadapi berbagai karenah manusia di dunia ni..kite kne redha dengan apa yg telah berlaku dan ditetapkanNya..Free Emoticons For Your Blog
– kne sentiasa perbaiki diri..sentiasa tambahkan ilmu..dan berusaha menjadi yg lebih baik…menjerlah jauh dari yang biasa..Free Emoticons For Your Blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s